Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grisbröd med surdeg

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

3 Grisar (bröd)

Surdeg dag 1:

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten 37 gradigt
  • 3 dl rågsikt

Dag 2

  • 7 dl vatten 37 gradigt
  • 1 msk salt
  • 1/2 dl olja
  • 8 dl rågsikt
  • 1 msk brödkryddor
  • ev 3 msk sirap
  • ca 15 dl vetemjöl

Garnering

  • russin

Så här gör du

  1. DAG 1:
  2. Blanda jäst, vatten och rågsikten (surdegen)
  3. Täck bunken med glad pack och låt den stå i rumstemperatur till nästa dag.
  4. DAG 2: Blanda surdegen med de andra ingredienserna
  5. Arbeta ihop till en smidig deg.
  6. Låt jäsa i 30 min
  7. Dela degen i 3 delar, ta undan till tryne, öron och svans
  8. Gör tre runda `bullor´och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  9. Dekorera `bullorna´
  10. Låt jäsa 30 min
  11. Tryck fast russin som ögon och i trynet
  12. Sätt in plåten i 225 grader varm ugn, sänk genast värmen till 200 grader
  13. Grädda i ca 45 min
  14. När du tar ut de färdiga grisarn ur ugnen, pensla med sirapsvatten.
2 kommentarer om "Grisbröd med surdeg"