Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillspett i ugn med grönsaker och bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Spröda grönsaker och fläskfilé med bacon marinerat med chili och citron.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 2 paket bacon
  • 1 lök
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 orange paprika
  • 1/2 squash
  • 8 små champinjoner

Marinad

  • 1/2 dl olja
  • saft av 1/2 citron
  • en bit färsk, röd chili, finhackad

Sås

  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • salt

Så här gör du

  1. Putsa fläskfilén och skär den i 2 centimeter tjocka skivor. Halvera baconlängderna.
  2. Skala och kärna ur grönsakerna.
  3. Blanda ihop marinaden.
  4. Trä upp ett ordentligt grillspett per person, varva kött, bacon och grönsaker. Använder du grillspett av trä så glöm inte att blötlägga dem.
  5. Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt cirka 1 timme.
  6. Grilla spetten i ugnen på 200 grader cirka 10 minuter på varje sida. Salta lätt.
  7. Strö över lite persilja och servera spetten med sås och sallad.