Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade majskolvar à la new york


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den här rätten har jag blivit serverad på en kubansk restaurang i New York. Det här är oslagbart gott!


Ingredienser

4 portioner

  • 4 majskolvar, gärna färska
  • 
lite olja

  • 2 dl grovt riven parmesan

  • 1 1/2 dl finhackad bladpersilja
  • 
rökt paprikapulver


Sås:


  • 2 dl lättcrème fraiche

  • 1 dl majonnäs
  • 
salt och peppar

Så här gör du

  1. 
1 Förväll majskolvarna i lättsaltat vatten i 8 minuter, om de är färska - ta bort blasten.

  2. Gör såsen: Blanda lättcrème fraiche, majonnäs, salt och peppar.

  3. Pensla majskolvarna med lite olja och grilla dem över en fin glödbädd.

  4. Lägg en sträng med sås ovanpå den nygrillade majskolven.
  5. Strö på riven ost, persilja och paprikapulver. Servera majskolvarna medan de är varma.