Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade laxspett med exotisk fruktsalsa


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Grillade laxspett med exotisk fruktsalsa

EVA HILDÉN SMITH

Bacon ger mycket smak och sälta till laxen. Var sparsam med saltet!
 Om du gillar att vintergrilla, kan du lägga spetten på utegrill.


Ingredienser

5-6 spett

  • 600-700 g laxfilé utan skinn, gärna stjärtbiten
(blötlagda träspett)

  • salt, peppar

  • 5-6 lättrökt bacon

  • 2 msk strimlad persilja
  • 
Salsa:

  • 1 klyfta ananas, 400 g

  • 2 kiwi

  • 1 mild röd spansk pepparfrukt
  • 
färskpressad saft av 2 lime
  • 
1 msk flytande honung

  • 1 tsk finhackad mynta
  • 
Till servering:
  • 
grön sallad


Så här gör du

  1. Sätt ugnen till 200 grader.

  2. Skär filén, längs med, i 5-6 avlånga bitar. Trä dem på spett, krydda med salt och peppar. Linda en baconskiva runt varje spett. Lägg spetten på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Sätt fatet i mitten av ugnen cirka 10 minuter, eller tills spetten är färdiga. Vänd spetten 1-2 gånger under tillagningstiden. Strö över persiljan.

  3. Skala och finhacka frukten. Kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Blanda limesaft och honung i en skål. Vänd ner de finhackade frukterna. Blanda i myntan.

  4. Servera laxspetten med frukt­salsan och grön sallad.
Du kanske även gillar