Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade laxspett med exotisk fruktsalsa


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Bacon ger mycket smak och sälta till laxen. Var sparsam med saltet!
 Om du gillar att vintergrilla, kan du lägga spetten på utegrill.


Ingredienser

5-6 spett

  • 600-700 g laxfilé utan skinn, gärna stjärtbiten
(blötlagda träspett)

  • salt, peppar

  • 5-6 lättrökt bacon

  • 2 msk strimlad persilja
  • 
Salsa:

  • 1 klyfta ananas, 400 g

  • 2 kiwi

  • 1 mild röd spansk pepparfrukt
  • 
färskpressad saft av 2 lime
  • 
1 msk flytande honung

  • 1 tsk finhackad mynta
  • 
Till servering:
  • 
grön sallad


Så här gör du

  1. Sätt ugnen till 200 grader.

  2. Skär filén, längs med, i 5-6 avlånga bitar. Trä dem på spett, krydda med salt och peppar. Linda en baconskiva runt varje spett. Lägg spetten på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Sätt fatet i mitten av ugnen cirka 10 minuter, eller tills spetten är färdiga. Vänd spetten 1-2 gånger under tillagningstiden. Strö över persiljan.

  3. Skala och finhacka frukten. Kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Blanda limesaft och honung i en skål. Vänd ner de finhackade frukterna. Blanda i myntan.

  4. Servera laxspetten med frukt­salsan och grön sallad.