Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade kycklingspett med pastasallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Grillade kycklingspett med pastasallad

Jennie Walldén och Tommy Myllymäki avslöjar sin godaste pastasallad med grillad kyckling.

Ingredienser

4 personer
  • 600 g kycklinglårfile
  • 600 g pasta, tex. penne eller rigatoni 3 kvistar rosmarin
  • 1 citron
  • svartpeppar
  • 2 dl kvarg (10% fett)
  • 1 basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 röda paprikor
  • 4 knipplökar medelstora
  • 1 zuccini
  • 1 ⁄2 aubergine
  • 2 dl olivolja
  • salt

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och lägg grillspetten i vatten så de inte brinner upp. Skär ner kycklingen i mindre bitar, varje filé kan delas ca tre gånger. Använd en separat kniv och skärbräda. Trä kyckling på spetten och lägg i en stor form.
  2. Riv citronskal över, fortsätt med fint hackad rosmarin och olivolja. Blanda runt, salta och peppra.
  3. Skär aubergine, zucchini och paprikan i skivor, ca 1,5-2 centimeter tjocka. Dela knipplöken i två delar. Slå på lite olivolja, samt salt och peppar.
  4. I en stor skål, blanda kvarg, citronsaft, hackad basilika, riven parmesan samt svartpeppar och salt.
  5. Grilla kycklingspetten och grönsakerna på direktvärme tills de är klara.
  6. Blanda de grillade grönsakerna i skålen med såsen, fortsätt med att blanda ner den kokta pastan. Servera alltsammans med grillade kycklingspett.
Du kanske även gillar