Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade kycklingdelar med citron- och sesamglaze

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tillagningstid: 40 min + 12 timmar i kyl

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g av vardera vingar, lår och klubbor från Kronfågel

Marinad

  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 2 msk matolja
  • 1/2 dl sesamolja
  • 4 st stora vitlöksklyftor, pressade eller rivna
  • 1 msk tabasco
  • Salt och sesamfrön till kryddning och strössel

Glaze

  • 2 dl citronsaft
  • 1 1/2 dl honung
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Marinad. Blanda samman fil, olja, sesamolja, vitlök och tabasco. Lägg kycklingdelarna i en påse och häll på filmarinaden. Blanda och låt marinera i kylskåp i minst 12 timmar.
  2. Glaze. Blanda allt i en kastrull och koka tills glazen fått en sirapsliknande konsistens när den svalnar. Om glazen blir för tjock när du ska använda den kan du bara värma upp den lite.
  3. Ta ut kycklingen i god tid från kylen så den hinner tempereras. Torka av kycklingen innan grillning. Salta och grilla kycklingen någon minut över inte allt för het glöd.
  4. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen. Låt kycklingen få en lätt karamelliserad yta innan du penslar den på nytt. Fortsätt därefter pensla i flera omgångar tills kycklingen fått fin färg och den är helt genomstekt.
  5. Delarna tar olika lång tid att bli klara. Sväng runt de färdiggrillade kycklingdelarna med rostade sesamfrön och servera genast, gärna tillsammans med stark sås.
  6. Smaklig måltid!