Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade kamben med coleslaw

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Grillade kamben med coleslaw

Superläcker att bjuda gästerna på

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kamben
  • salt

Glaze

  • 40 g ättika
  • 150 g mörk sirap
  • 1 msk kalvfond (koncentrerad)
  • cirka 30 drag svartpeppar på kvarn

Coleslaw

  • 1 huvud färsk vitkål
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk honung
  • 2 msk svensk grov senap
  • salt

Så här gör du

  1. Koka kambenen i rejält saltat vatten i cirka 30 minuter.
  2. Glaze: Blanda ättika, mörk sirap och kalvfond i en kastrull och låt koka ihop. Medan den kokar, tillsätt svartpeppar, cirka 30 drag med pepparkvarnen. När bubblorna blir större och konsistens blir simmig är glazen klar och får vila.
  3. Coleslaw: Skär ner vitkålen grovt och hacka gräslöken. Blanda i en större skål med gräddfil, majonnäs, honung och grov senap. Tillsätt kålen och löken till skålen och toppa med lite salt. Blanda runt och förvara kallt.
  4. Tänd grillen och lyft upp kambenen ur vattnet.
  5. Grilla kambenen så att de får en härligt fin yta. Börja sedan pensla kambenen med glazen och grilla till kambenen är klara. Pensla och vänd benen hela tiden så att de inte bränner.
Du kanske även gillar