Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade havskräftor med potatissallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Grillade havskräftor med potatissallad
ANN LINDBERG

Jag är väldigt förtjust i havskräftor, få maträtter är dessutom så vackra i sig själva. I dag serverar jag en potatissallad med pistaschnötter och sockerärtor till.

Ingredienser

6 portioner
  • 18 havskräftor, 3 per person

Kryddsmör

  • 200 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • 1 rejäl knippe dill

Potatissallad

  • Knappt 1 kg färskpotatis
  • 100 g sockerärtor
  • 1 körvel
  • 100 g jungfrusallad och mangoldskott
  • 2 dl hackade pistaschnötter
  • 1 röd lök

Dressing

  • 1 1/2 msk fransk senap
  • Knappt 1 tsk salt
  • Knappt 1 tsk strösocker
  • 3/4 dl olivolja
  • 3/4 dl rapsolja, gärna med citronsmak
  • 1 vitlöksklyfta
  • Nymalen peppar

Så här gör du

  1. Blanda samman kryddsmöret. Halvera kräftorna och lägg ut ett aluminiumark på grillen. Fördela kryddsmöret på kräfthalvorna och lägg dem på grillen. Grilla i några minuter.
  2. Dela potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Koka sockerärtorna i 1 minut, häll av och skölj i kallt vatten. Hacka pistaschnötterna och skiva rödlöken. Blanda samman alla ingredienser i en skål.
  3. Blanda senap, salt och socker i en skål. Vispa ner oljan och smaka av med pressad vitlök och peppar. Häll dressingen över salladen och servera till kräftorna, gärna med ett gott bröd.
Du kanske även gillar