Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade grönsaker och rött ris

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Grillade grönsaker och rött ris

Ett riktigt gott recept på grillade grönsaker och svamp med rött ris, och om du redan har tagit in grillen för säsongen går det alldeles utmärkt att använda en räfflad grillpanna istället!

Ingredienser

4 portion
  • 1 Rött ris för 4 pers
  • 1 st gul paprika
  • 1 st grön zucchini
  • 500 g champinjoner, halverade
  • 1/2 st gul lök, klyftad
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt & peppar, efter smak
  • Perilja, gräslök, basilika, till garnering

Så här gör du

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Förbered grönsakerna och lägg dem i en stor skål (om svamparna är små behöver du inte skära dem på hälften).
  2. Vispa ihop olivolja och balsamvinäger och ringla över grönsakerna. Kasta runt så att dressingen täcker alla grönsakerna. Strö med salt och peppar och låt smakerna utvecklas i 10 min medan grillen värms upp.
  3. Lägg grönsakerna i en grillkorg och grilla i ca 12 min tills grönsakerna är mjuka (om du inte har en grillkorg kan du trä dem på grillpinnar istället eller steka dem i en räfflad grillpanna). Servera med ris och färska örter.
Du kanske även gillar