Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade fläskfilémedaljonger med confiterade tomater och sparris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Grillade fläskfilémedaljonger med confiterade tomater och sparris
Klara Desser

LCHF. Tomaterna får en fördjupad smak av att ugnsbakas i olivolja.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g små tomater
  • olivolja så att det täcker
  • 2 vitlöksklyftor
  • några kvistar rosmarin
  • 200 g sparris
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 3 msk smör/kokosfett
  • salviablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 90-100 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsfast form som de precis får plats i. Fyll på med olivolja så att det täcker. Skär vitlöken i skivor och tryck ner i oljan tillsammans med rosmarinen.
  3. Låt stå i ugnen cirka 1 timme eller tills skalet på tomaterna börjar spricka.
  4. Koka sparrisen precis mjuk.
  5. Skär fläskfilén i skivor och salta och peppra. Stek i smör eller kokosfett, gärna i en grillpanna. Stektiden beror på tjockleken på skivorna, kolla så att köttet är genomstekt.
  6. Lägg i salviabladen i slutet på stekningen. Servera köttet med salvian, de confiterade tomaterna och sparrisen.
Du kanske även gillar