Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade endiver med caesardressing & örtolja

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Grillade endiver med caesardressing & örtolja
Martin Cederblad

LCHF. Endiver är en underbar grönsak med massor av karaktär som kan användas till så mycket. De kan gratineras, ätas kalla i sallader eller grillas som i den här rätten.

Här hittar du recept på en god örtolja att ringla över.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 endiver
  • olivolja
  • 1 påse rucola
  • 4 tomater
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 dl parmesan, finriven

Caesardressing

  • 1 ägg
  • 2 msk citronjuice
  • 1 ⁄2 msk fransk senap
  • 2 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • 2 1 ⁄2 dl raps- eller olivolja

Tillbehör

  • 1 dl örtolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Dela och pensla endiverna med olivolja och stek dem i en grill­ panna ett par minuter på varje sida.
  2. Lägg upp på fat med rucola, tomater i mindre bitar och hårdkokta ägg i klyftor.
  3. Hyvla fina bitar ost över salladen.
  4. Caesardressing: Mixa allt utom ost och olja i matberedare eller mixerstav. Droppa försiktigt i oljan till krämig såskonsistens. Rör ned osten och smaka av.
  5. Servering: Ringla caesardressing och örtolja över endiverna och toppa med en nypa flingsalt och nymald svartpeppar.
Du kanske även gillar