Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad vitlökspenslad sejrygg med bönor i senapsdressing med grädde och lök

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Grillad vitlökspenslad sejrygg med bönor i senapsdressing med grädde och lök

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g sejryggfilé
  • 400 g rimmat sidfläsk i tunna skivor
  • 3 msk plockade timjanblad
  • 25 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 100 g haricotes vertes
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g kokta torkade vita bönor
  • 1 msk stark senap
  • 1 bananschallottenlök finhackad
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 3 msk matolja
  • 3 msk grädde
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Krydda fisken med lite salt och plockadetimjanblad linda sedan in den i sidfläsket.
  2. Skiva vitlöken och värm upp den i smöret, så att en härlig doft sprider sig.
  3. Grilla fisken på medelhög värme tills den har 37 grader i kärntemperatur, pensla med vitlösksmöret under grillningen.
  4. Koka haricotes vertes och sockerärtor hastigt i lättsaltat vatten, kyl snabbt ned eller blanda genast samman med övriga böbor och senapsdressing.
  5. Vispa ihop en senapsdressing av stark senap, schallottenlök, rapsolja och matolja samt grädde.
  6. Blanda bönorna med dressingen och smaka av med salt och svartpeppar.
Du kanske även gillar