Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad tonfisk med örtmajonnäs

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

LCHF. Jag hittade färsk tonfisk i frysdisken i min affär. En trevlig lite matigare fisk.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl blandade örter, t.ex. basilika och oregano
  • 1 1/2 dl neutral rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1-2 tsk pressad citron
  • salt och peppar
  • 400 g rödkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • några droppar sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 600 g färsk tonfisk i skivor
  • 3 msk smör/kokosfett

Så här gör du

  1. Mixa örterna med rapsoljan. Häll ägget i en smal och hög mixerbehållare. Tillsätt dijonsenap och ställ ner stavmixern.
  2. Häll på örtoljan och starta mixern. Håll helt stilla tills det har bildats en tjock majonnäs i botten. Rör sedan på staven så att allt blandas. Smaka av med citron, salt och peppar.
  3. Strimla rödkålen fint och blanda med olja, vinäger och lite sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Strö över sesamfrön.
  4. Salta och peppra tonfisken och stek i smör eller kokosfett någon enstaka minut på varje sida.
  5. Servera fisken med rödkålssalladen och örtmajonnäsen.