Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad tonfisk med kapris & lime

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Enkelt och gott! Syra från lime och och sälta från kapris. Tonfisken ska få fina grillränder men ändå vara rosa i mitten, passa så den inte ligger för länge på grillen!
Och så lite majo, god sallad och färskpotatis på det!

Ingredienser

4 portioner

Färsk tonfisk

  • 1 st limefrukt
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 dl riktigt god olivolja
  • 2 msk hackad kapris
  • nymald vitpeppar
  • flingsalt

Kaprismajonäs

  • 2 st äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • malen vitpeppar
  • 2 msk kapris

Så här gör du

  1. Pressa en limefrukt och blanda saften med olivoljan.
  2. Finhacka kapris och en chili.
  3. Blanda allt i en skål och krydda med salt och peppar.
  4. Mixa äggulor (rumsvarma), dijonsenap, vitvinsvinäger i en matberedare.
  5. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle. Majonnäsen ska bli tjock. Blanda i hackad kapris.
  6. Krydda med vitpeppar och förvara i kylen till servering.
  7. Grilla tonfisken utan kryddor på het grill, någon eller några minuter på varje sida. Viktigt att fisken är rosa i mitten!
  8. Skär upp den varma tonfisken i 2 cm-skivor. Lägg den på ett uppvärmt stort fat. Skeda kapris & lime-såsen över tonfisken.
  9. Servera med sallad och färskpotatis och kapris-majonnäs.
1 kommentar om "Grillad tonfisk med kapris & lime"