Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad Thaifisk i foliepaket

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ett besök i Chang Mai i norra Thailand är inget besök om man missar matlagningskursen på Libra Guesthouse. Precis lika bra blir det om man låter svenska smaker möta thailändska i detta klassiska sommarrecept.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g laxfilé
  • 300 g vit fisk, t ex torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 st paprikor (röd och gul)
  • 5 st salladslökar
  • 1 st lime
  • 1 st ingefära (en bit på ca 2 cm)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl röd currypasta
  • 1,5 tsk röd curry
  • 1 koriander
  • FELIX Laxsås Citron
  • kokt jasminris för fyra portioner

Så här gör du

  1. Skär fisken i tärningar, salta och peppra. Strimla paprikan och salladslöken. Tvätta limen noggrant och skär den i skivor. Skiva även ingefäran och vitlöksklyftan tunt.
  2. Bred ut ett aluminiumfolieark och blanda på det fisk, grönsaker, lime, ingefära och vitlök. Kupa arket och toppa det med kokosmjölk, currypasta och curry.
  3. Vik ihop till ett paket och grilla 10–15 min under lock.
  4. Toppa fisken med färsk koriander och FELIX Laxsås Citron. Servera med nykokt jasminris.