Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad sparris med fetaost och gräslök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En fräsch förrätt, som också passar på buffébordet.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färsk grön sparris
  • 1 dl olivolja av bra kvalitet

  • zest och saft av ½ citron
  • 1 fint hackad schalottenlök
1 fint hackad schalottenlök
  • 1 liten knippa gräslök, finhackad
1 liten knippa gräslök, finhackad (cirka 1/2 dl)

  • 1 pkt fetaost (150 g)
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Ta bort den grova delen längst ner på sparrisstjälkarna. Lägg dem i kokande saltat vatten i 1 minut. Lägg dem i ett durkslag och spola i kallt vatten. Låt rinna av och vänd dem i 2 msk olivolja.
  2. Hetta upp en grillpanna och grilla sparrisarna så att de får ett grillmönster på alla sidor. Lägg upp på 4 tallrikar.
  3. Vispa återstående olja med zest och saft av citronen. Blanda i schalottenlöken och hälften av gräslöken. Smula fetaosten över sparrisen och ringla över dressingen. Strö över återstående gräslök och lite flingsalt och nymalen svartpeppar.