Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad oxfilé med smörstekt jordärtskocka


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Laga en riktigt festlig middag med oxfilé och smörstekta tunna skivor av jordärtskocka. Är det inte grillsäsong, stek köttet i stället! Om du kör strikt LCHF-diet är det bättre att byta jordärtskockan (som innehåller lite mer kolhydrater) mot zucchini.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g rumsvarmt smör

  • 1 dl hackade färska örter

  • salt och peppar

  • 500 g jordärtsskockor
  • 
smör eller kokosfett att steka i
  • 500-600 g oxfilé

  • blandad sallad
  • 3 msk 
olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Så här gör du

  1. Tänd grillen.

  2. Blanda det mjuka smöret med färska örter och salt och peppar.

  3. Lägg smöret på ett ark med plastfilm och rulla ihop till en korv. Lägg korven i frysen en stund eller i kylen om du har gott om tid.

  4. Skala jordärtsskockorna och skär dem i tunna skivor. Stek dem i rikligt med smör och salta och peppra.

  5. Skär oxfilén i fyra skivor och grilla dem. Salta och peppra.

  6. Servera oxfilén med örtsmöret, ­jordärtskockorna och salladsblad med olja och vinäger.
Jordärtsskocka innehåller lite mer kolhydrater så om du äter strikt LCHF är det bättre med zucchini.