Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Njurtapp – recept på grillad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Njurtapp är en fantastisk god styckningsdetalj från nöt som har en trevlig kraftig köttsmak som påminner lite om vilt.
<br>Här är ett recept av kockarna Jennie Walldén & Tommy Myllymäki som har grillat köttet och gjort en svensk gremolata av citron och pepparrot. Supergott och fräscht!

Läs också: Tommy Myllymäkis njurtapp med pepparrot, smör och kapris

Ingredienser

1 portion
  • 600 g njurtapp hel
  • 10 cm pepparrot
  • 2 citroner skalet av
  • 2 gräslök
  • 2 dl olivolja
  • 4 huvuden gemsallad

Så här gör du

  1. Riv citronskal och pepparot, hacka gräslök fint. Bland med olivolja och salt. Dela salladen på mitten och häll på lite olivolja och lite salt.
  2. Krydda köttet med salt och peppar, grilla på direkt värme, ca 3-4 minuter per sida under lock. Låt den sedan vila ca 10 min på skärbrädan och skär sedan av fibrerna på köttet, fibrerna skall kapas för att få ett mört kött.
  3. Grilla salladen någon minut tills den fått lite färg.
  4. Servera salladen och köttet tillsammans med gremolatan.