Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad minutfilé med ananas- och kryddglaze

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st minutfiléer från Kronfågel
  • 2 dl ananasjuice
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 dl brun farinsocker
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 40 g färsk ingefära, skalas och rivs på rivjärn
  • 1 msk vardera av paprikapulver, spiskummin och svartpeppar
  • Ca 1/2 tsk cayennepeppar

Krispig chilicoleslaw

  • 500 g hyvlad eller riven kål, blanda gärna röd och vit
  • 1 st finstrimlad gul lök
  • 1 1/2 kruka koriander, hackas
  • 1 st stor finhackad vitlöksklyfta
  • 4-5 msk limesaft
  • 1 1/2 msk brun farinsocker
  • 1 1/2 msk fisksås
  • 1 1/2-2 st urkärnade finhackade jalapeños
  • 25 g färsk ingefära, skala och finhacka
  • Ev salt

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt småkoka utan lock tills glazen kokat samman och fått en seg konsistens. Om glazen tjocknar för mycket när den kallnar kan du bara värma upp den lite igen när du ska använda den. Pensla filéerna med glaze och grilla till de är genomstekta.
  2. Krispig chilicoleslaw
  3. Blanda lök, vitkål, chili och koriander i en stor bunke.
  4. Rör samman en dressing på vitlök, lime, socker, fisksås och ingefära.
  5. Blanda detta med grönsakerna och massera gärna samman allt noga med händerna.
  6. Låt stå i minst 30 minuter, gärna längre, och smaka eventuellt av med salt innan servering.
  7. Tips! Gör gärna coleslawn någon dag I förväg, krispigheten står sig men smakerna blommor ut.