Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad marulk med dilldressing, marinerad paprika och färskpotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Marulk är en av mina favoritfiskar. Den passar mycket bra att grilla, då köttet är så fast. Varför inte grilla både färskpotatis och paprikor när grillen ändå är i gång!

Ingredienser

6 portioner
  • 700-800 g filé av marulk eller annan fast fisk

Marinad

  • 1/2 dl olivolja
  • skal och saft av 1/2 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och nymalen vitpeppar

Dilldressing

  • några kvistar dill
  • fint hackad dill
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 dl vit balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Grillad marinerad paprika

  • 3 paprikor, gärna olika färger
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk salt
  • olivolja

Potatis i folie

  • 600 g färskpotatis
  • 50 g smör
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 tsk gourmetsalt
  • foliepapper

Så här gör du

  1. Marulken: Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg fisken tillsammans med marinaden i en plastpåse.
  2. Lägg svalt och låt marinera i en timme. Grilla fisken i några minuter på varje sida. Skär i breda skivor. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dilldressingen: Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en liten bunke. Smaka av med salt och peppar.
  4. Paprikorna: Grilla paprikorna på grillen eller i ugnen på 225° i 15 minuter. Lägg paprikorna att svalna i plastpåse. Skala dem.
  5. Dela dem i skivor på längden. Lägg skivorna på ett fat med kant tillsammans med vitlöksklyftorna, lätt krossade, oregano och salt.
  6. Häll på någon deciliter olivolja och låt gärna marinera över natten. Vänd gärna någon gång under tiden.
  7. Potatisen: Förkokas i 5 minuter i saltat vatten. Vik en låda av foliepapper. Det behöver vara tre lager folie i botten. Lägg i potatisen och klicka över smöret.
  8. Riv skalet av citronen, finhacka vitlök och persilja. Blanda samman citronskal, vitlök, persilja och salt. Blanda med potatisen.
  9. Placera lådan på grillen. Stäng den nästan helt. Grilla potatisen i 20-30 minuter. Skaka om och servera.