Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad majs med salsasås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det är gott att servera nachos till majskolvarna. Vill du variera kryddningen kan du välja fajitas- eller tacokrydda.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 färska majskolvar
  • 1 ½ dl salsasås
  • 1 ½ dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1 dl riven ost

Texas classic rub

  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk salt
  • 1 msk malen svartpeppar
  • 1 tsk senapsfrön, malda i mortel
  • ½ tsk spiskummin, mald i mortel
  • ½ tsk kajennpeppar

Så här gör du

  1. Rub: blanda ihop alla ingredienser.
  2. Dra ner blasten på majsen och knyt ihop majsblasten med ett snöre eller med hjälp av ett av blastbladen. Dra bort tofsen med strån i toppen av majskolven.
  3. Lägg majsen i en stor bunke med kallt vatten i 30–40 minuter, så att inte blasten börjar brinna. Ta upp majskolvarna och torka av dem med hushållspapper. Grilla majsen runtom tills de fått fin färg.
  4. Lägg på salsasås, crème fraiche, strö över riven ost och kryddorna.