Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad majs med chilismör


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ett av de bästa sätten att äta majskolvar!


Ingredienser

4 portioner (som förrätt)

  • 4 majskolvar

  • 2 msk olja

  • 3 msk smör

  • 1/2 röd chili

  • salt


Så här gör du

  1. Drag ner bladen och ta bort "skägget", alltså stråna. Knyt ihop bladen så får du ett handtag att hålla majsen i. Pensla på olja.

  2. Lägg på grillen. Vänd ofta, majsen ska tillagas runtom hela kolven, 10-15 minuter.

  3. Värm eventuellt smöret lite så att det mjuknar. Finhacka chilin. Blanda smör och chili. Smaka av med salt.