Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad limelax med rissallad och basilikadressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Grillad limelax med rissallad och basilikadressing
Evelina Borneling

Enkelt, få ingredienser och nyttigt!
Perfekt för hela familjen eller lunchlådan dagen därefter!

Ingredienser

4 portion

Salladen

  • 4 laxfilébitar à 120-130 g
  • 1 saft av lime
  • salt och vitpeppar efter smak
  • Olja för stekning, inget vid användning av grilljärn
  • 1 ruccola ca 70 g
  • 2 Mellanstora finhackade röda paprikor
  • 4 portioner färdigkokt ris

Dressing

  • 1 kruka färsk hackad basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2-3 tsk vit balsamicovinäger
  • salt och svartpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Koka ris. Dressing: Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Värm ett grilljärn men går även bra med stekjärn. Tänk dock på att det inte behöva fett till ett grilljärn. Salta och peppra filéerna. När du steker/grillar dem pressa över limesaft. Låt dem stekas ett par minuter på varje sida.
  3. Blanda riset med ruccolasallad och hackad paprika. Vid servering lägg laxbiten på salladen och ringla över basilikadressing. Ta några tag med pepparkvarnen också! Ät och njut!
Du kanske även gillar