Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad lax med äppel- och citronglaze

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat
Grillad lax med äppel- och citronglaze
ULRIKA EKBLOM

En glaze eller glasyr penslas på mot slutet av grillningen, eftersom den söta blandningen annars lätt kan brännas.

Ingredienser

4 portioner
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl finhackad färsk dill
  • 1 laxsida (cirka 1 kg)
  • Äppel- och citronglaze:
  • 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl flytande honung

Så här gör du

  1. Salta, peppra och gnid in dill i laxen och grilla indirekt cirka 25 minuter.
  2. Om man vill ha riktigt krispigt skinn på laxen kan man lägga den över glöden cirka 5 minuter så får den krisp och färg. Laxen ska få en innertemperatur på ungefär 50 grader.
  3. Koka ihop äppeljuice, citronjuice och socker cirka 5 minuter. Låt svalna.
  4. Pensla laxen mot slutet av grillningen med glazen. Servera med primörsallad med brynt smör.
Du kanske även gillar