Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad lax i tacoskal



Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Grillad lax i tacoskal


BJÖRN LINDBERG

Servera lax i tacoskal! Gärna tillsammans med chipotle-majonnäs.

Ingredienser

4 portioner
  • 
Cirka 600 g laxfilé skuren i 8 skivor
  • 
salt och nymald svartpeppar

  • 2 tsk oregano
  • 
2 dl Chipotle-majonnäs (recept finns här på Mitt kök)
  • 
2 avokador, skurna i tärningsstora bitar

  • 2 tomater, skurna i tärningsstora bitar
  • 
2 limefrukter, skurna i klyftor
  • 
1 liten rödlök, finhackad
  • 
1 litet huvud romansallat, strimlat, alternativt isbergssallat


Till servering


  • 8 tacoskal

  • inlagda jalapeños från burk

Så här gör du

  1. 
1. Förbered alla tillbehör och värm tacoskalen.

  2. Låt kolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen, som ska vara mycket stark. Krydda laxbitarna med salt, svartpeppar och oregano. Grilla över direkt glödvärme, beräkna 2-3 minuter per sida.

  3. Servering: Sätt fram tillbehör i skålar och låt alla fylla sina tacos.

Du kanske även gillar