Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad kalvfilé tonnato

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det här är en enklare och snabbare variant av vitello tonnato, gjord på kalvfilé. Köttet serveras kallt och passar därför bra att servera på en buffé om man blir många.

Ingredienser

4 portioner

Kalvfilé:

  • 1 kalvfilé, cirka 600 g
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • ¾ dl hackad bladpersilja
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • 2 –3 msk kapris
  • 2 citroner

Tonnatosås:

  • 1 burk tonfisk i vatten, 185 g
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk kapris
  • 2 sardellfiléer
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 äggula
  • 1 ½ dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Gör tonnatosåsen: Låt tonfisken rinna av och mixa alla ingredienser till såsen utom olja, salt och peppar med en stavmixer.
  2. Fortsätt att mixa under tiden som oljan hälls ner i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna i kylen minst 2 timmar.
  3. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Klappa in köttet med olivolja, salt och peppar.
  4. Grilla köttet runtom över glöd tills innertemperaturen är 57 grader för rosa kött. Ta köttet från grillen, linda in det i aluminiumfolie och låt vila i 10–15 minuter.
  5. Det går också bra att bryna köttet i panna och eftersteka i ugnen på 150 grader.
  6. Skiva köttet tunt och lägg upp på fat. Bred såsen över köttet. Dra över några varv med pepparkvarnen. Strö över persilja, pinjenötter och kapris. Garnera med halverade citroner.