Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad kalkonfilé med ­tomater, oliver & kapris


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En fantastiskt god sommarmåltid!

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g kalkonfilé

  • olja, gärna smaksatt med citron

  • 20 små cocktailtomater i skivor

  • 1 burk kalamatoliver utan kärnor

  • 3 msk kapris

  • 3 msk finhackad schalottenlök

  • 1 dl bladpersilja

  • 1 citron, skalet och saften av

  • 2 msk ketchup

  • 2 dl olivolja

  • salt, svartpeppar och socker

Så här gör du

  1. 
Krydda kalkonen med salt och peppar, pensla köttet runt om med olja.

  2. Grilla kalkonen hårt runtom på direkt värme och stek färdigt på indirekt värme under lock (eller i ugn 120 grader) till en innertemperatur på 68 grader.

  3. Hacka oliverna och blanda med övriga ingredienser och smaka av dressingen med salt, socker och svartpeppar.