Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad högrev med linser och ugnsbakade körsbärstomater

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Högrev med fräscha tillbehör.

Ingredienser

1 portion
  • Ca 800 gram högrev
  • 2 dl puylinser
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • 3 små huvuden gemsallad, grovt hackad
  • 2 nävar krutonger
  • 1 msk olivolja + ca 1 msk till tomaterna
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 rosmarin
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°C, lägg tomaterna i en ugnssäker form, häll över lite olivolja, havssalt och peppar, och baka ugnen i ca, 20-30 minuter.
  2. Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av och låt svalna.
  3. Blanda med olivolja och rödvinsvinäger, gemsallad, de bakade tomaterna, krutonger och några rosmarinblad. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta ut köttet så att det är rumstempererat när det är dags att grilla.
  5. Salta och peppra högreven och grilla på båda sidor tills den fått en fin grillyta.
  6. Lägg på en ugnsfast form och kör i ugnen på 125°C tills den har en innertemperatur på ca 52° för medium rare och upptill 60° för medium-well done.
  7. Låt köttet vila innan du skär upp det. Strö över färsk rosmarin och krydda med havssalt och peppar. Servera med linssalladen.