Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad hjärtsallad med gruyère, tomater & fläskkarré

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Grillad hjärtsallad med gruyère, tomater & fläskkarré

Grilla din sallad! Supergott ihop med gruyèreost och fläskkarré. Recept av Tom Sjöstedt

Ingredienser

1 portion

Hjärtsallad

  • 4 st huvuden hjärt/gemsallad
  • Olivolja, vitlök och salt till grillning

Kräm på gruyère

  • 1 ⁄2 dl grädde
  • 150 g riven gruyère
  • 1 ägg
  • 2 dl matolja
  • Salt
  • 100 g gruyère till garnering

Tomater

  • 400 g små tomater i olika färger
  • 1 rödlök
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe basilika
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Salt och svartpeppar

Fläskkarré

  • 600 g fläskkarré på hel bit
  • Salt, olivolja och vitlök

Så här gör du

  1. Hjärtsallad: Plocka bort dom främsta bladen och dela salladen på längden. Gnid in salladen med olivolja och vitlök. Grilla 1-2 minuter på båda sidorna. Salta innan servering.
  2. Kräm på gruyère: Koka upp grädden och smält i osten. Häll över i en blender och mixa med ägget. Häll i oljan försiktigt och mixa tills det börjar bli krämigt. Smaka av med salt.
  3. Tomater: Tomater: Dela tomaterna i mindre bitar. Hacka löken. Smaka upp med vinäger, olivolja, salt och peppar. Blanda i örterna innan servering.
  4. Fläskkarré: Dela köttet i 4 bitar. Gnid in köttet med olivolja och vitlök. Grilla ca 4-5 minuter på varje sida under lock till ca: 65 grader i innertemp. Salta och låt vila 5 minuter innan servering.
  5. Servering: Lägg salladen på tallrik och rippla över gruyèrekrämen. Riv över resterande ost. Dela köttet i bitar och toppa med tomaterna. Garnera med basilika och smörgåskrasse. Klart!
2 kommentarer om "Grillad hjärtsallad med gruyère, tomater & fläskkarré"
Du kanske även gillar