Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad, gravad lax med äpple och vinägrett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den här rätten görs både snabbt och enkelt om man använder färdiggravad lax. Den gravade laxen blir härligt salt när den grillas.

Ingredienser

6 personer
  • 1 bit gravad lax av mittbit, cirka
  • 1 kg
  • olivolja
  • nymalen svartpeppar

Äpple och senapsvinägrett

  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk vatten
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 litet rött äpple, hackat med skalet kvar
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad fransk dragon salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär laxen i portionsbitar och låt skinnet sitta kvar. Pensla med olja och krydda med nymalen peppar.
  2. Vispa ihop senap, vinäger, honung och vatten. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning.
  3. Finhacka äpple, bladpersilja och dragon. Blanda ner hacket i dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grilla laxen, börja med skinnsidan ner, i några minuter på varje sida. Servera med dressingen, kokt färskpotatis och grönsallad.