Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad gösfilé med potatis- och fänkålssallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Grillad gösfilé med potatis- och fänkålssallad

LEIF JACOBSSON

Gös är en riktig delikatess! Kostar en hel del i affären, men är faktiskt inte särskilt svårfångad. Skitfiske!

Ingredienser

4 portioner

  • 1/2 dl olivolja

  • 1/2 dl vatten

  • 1 dl färska hackade blandade örter, gärna timjan och oregano

  • 1 tsk socker

  • 600 g färsk potatis

  • 1-2 fänkål (beroende på storlek)

  • 200 g sockerärtor

  • 3 salladslökar

  • 4 bitar gösfilé à 150 g med skinn

  • olja, att pensla med

  • 1 tsk salt

  • 2 krm vitpeppar


Garnering:


  • hackad tomat

  • rödlöksskivor


Så här gör du

  1. Vispa ihop olivolja och vatten i en stor salladsskål. Blanda ner de hackade örterna. Smaka av med salt, socker och svartpeppar.

  2. Skär potatisen och fänkålen i skivor. Ansa sockerärtorna och skiva salladslöken.

  3. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner potatisen och låt den koka cirka 6 minuter (skivorna ska bli halvmjuka). Lägg ner fänkålen i samma kastrull, koka ytterligare cirka 4 minuter.

  4. Lägg ner sockerärtor och salladslök och koka 1 minut. Slå av kokvattnet och låt grönsakerna ånga av. Lägg dem i skålen med örtdressing och vänd runt försiktigt.
  5. 
Krydda fiskfiléerna med salt och vitpeppar. Pensla dem försiktigt med olja och lägg dem med skinnsidan nedåt på riktigt het grill. Grilla cirka 6 minuter tills fiskfiléerna är vita och ogenomskinliga. Du behöver inte vända filéerna, de blir färdiga av värmen underifrån. Har du lock på grillen så använd det, då blir fisken snabbare klar i "ugnsvärmen" som samlas under locket.

  6. Servera den nygrillade fisken på toppen av den ljumma eller kalla potatissalladen. Dekorera med tomathack och rödlök.
Du kanske även gillar