Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskkotlett med poblano

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Härlig grillrätt med smarriga tillbehör

Ingredienser

4 portioner
  • 4 fläskkotletter (600 g)
  • salt & malen svart peppar
  • 2 msk grillolja (finns att köpa färdig)

Grillad poblano

  • 4 poblano
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • salt

Rissolépotatis

  • 600 g kokt färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 –2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt

Äppelcoleslaw

  • 1 äpple
  • 1 ⁄4 spetskålhuvud
  • 10 centimeter purjolök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ⁄2–1 tsk flytande honung
  • 1 –2 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar

Tillbehör

  • ketchup
  • machésallad

Så här gör du

  1. Grilla köttet på medelvärme på båda sidor tills det är genomstekt. Salta och peppra. Pensla på grillolja.
  2. Grillad poblano: Pensla poblanon med olja. Grilla runtom tills de fått fin färg och salta.
  3. Rissolépotatis: Stek den kokta potatisen i olja och smör. Lägg i vitlöken mot slutet. Strö över salt.
  4. Äppelcoleslaw: Strimla äpplet och kålen fint. Spets­ kålen kan man skiva på mandolin eller med en osthyvel. Skölj och strimla purjolöken. Blanda ihop alla ingredienser.
  5. Servera kotletterna med grillad poblano, rissolépotatis, coleslaw, machésallad och gärna hemgjord ketchup.