Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fisk med salsa verde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Många tror att det är krångligt att grilla en hel fisk, men det kan inte bli enklare. Tänk bara på att låta den grilla klart så att skinnet blir krispigt innan den vänds. En fräsch salsa verde är perfekt till grillad fisk, men också till lättkokta primörer, kalvkött och kyckling.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 hela, fjällade och urtagna fiskar à cirka 750 g (till exempel sea bass eller gös)
  • cirka ½ dl olivolja
  • 1 msk fänkålsfrön, nystötta
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 citroner

Salsa verde (cirka 2 ½ dl)

  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 sardellfiléer
  • 3 msk kapris
  • 2 msk pressad citron
  • 1 ½ dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Skölj fiskarna i kallt vatten och torka dem noga. Skåra dem på 3 ställen på varje sida med vass kniv.
  2. Krydda fisken inuti och i skårorna med olivolja, fänkålsfrön, salt och peppar. Dela citronerna.
  3. Grilla fisken över glöd, cirka 10 minuter på varje sida. Grilla även citronerna.
  4. Salsa verde: Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  5. Servering: Servera den grillade fisken med salsa verde.