Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad entrecote med majs- och bönsallad.

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

4 entrecoter

Ingredienser

4 portioner
  • olivolja, att pensla med
  • svartpeppar
  • salt
  • Salsa
  • 1 burk majskorn
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 burk svarta bönor
  • 2 tomater, hackade

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, saften
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • röd chili, hackad

Så här gör du

  1. Börja med att blanda ihop dressingen. Smaka av med salt.
  2. Skölj bönorna ordentligt under rinnande vatten och blanda med den avrunna majsen och de hackade tomaterna i en skål. Vänd ner dressingen, men spara en matsked till köttet.
  3. Krydda biffarna ordentligt med salt och svartpeppar. Pensla lite olja på båda sidor.
  4. Vänta tills grillen är riktigt het och lägg på biffarna. Grilla köttet cirka 2-3 minuter per sida.
  5. Lägg upp köttet på tallrikar och skeda över lite av den sparade dressingen. Servera med salsa och kanske några salladsblad.