Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilé med rostade grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 47 st har redan röstat

Italienska smaker med vitlök, persilja och citron!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 paprikor, gärna röd och orange
  • 1 zucchini
  • 2 rödlökar
  • 3 morötter
  • 6 vitlöksklyftor
  • 800 g fläskfilé
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 citron
  • 1 dl kalamataoliver
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kärna ur, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Krossa vitlöksklyftorna.
  3. Blanda i en ugnsfast form eller på en plåt med olja, salt och peppar.
  4. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  5. Putsa köttet. Salta, peppra och bryn runtom i olja.
  6. Låt köttet gå med i ugnen de sista 15 minuterna.
  7. Kontrollera att köttet är klart, innertemperaturen ska vara 68-70 grader.
  8. Blanda persilja, rivet citronskal, två finhackade vitlöksklyftor och 1 dl olivolja.
  9. Häll över kött och grönsaker. Toppa med oliver och servera!