Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grekiska lammbiffar med tsatsiki och citronrostad potatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Grekiska lammfärsbiffar á la Jennie Walldén. Underbart gott!

Ingredienser

4 portioner

Biffar

  • 600 g lammfärs
  • 150 g grovt smulad fetaost
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 bunt färsk oregano eller 1/2 msk torkad
  • 150 g urkärnade kalamataoliver
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning
  • Citronrostad potatis:
  • 900 g mjölig potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 msk oregano
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Tsatsiki

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 –2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • peppar

Till servering

  • grönsallad
  • tomater
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna potatisen i 3x3 centimeter stora kuber. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven. Lägg i en bunke, riv i citronzest och citronsaft. Ringla över olivolja och tillsätt oregano, en nypa salt och peppar. Vänd runt och lägg sen i en ugnsform och rosta i 30 minuter tills potatisen fått fin färg.
  2. Tsatsiki: Riv gurkan och strö över salt. Låt vila i 15 minuter. Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. Smaka av med peppar.
  3. Biffar: Grovhacka oliverna och blanda med lammfärs, vitlök, smulad feta, oregano samt salt och peppar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja.
  4. Servera biffarna med citronrostad potatis, tsatsiki, tomater, grönsallad och rödvinsvinäger.