Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grekisk frittata


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En vegetarisk frittata med spenat, tomat och pinjenötter. Innehåller 406 kcal


Ingredienser

1 portion
  • 2 stora ägg

  • 1/2 dl lättmjölk

  • 1 dl tinad, hackad spenat - krama ur vätskan

  • 50 g fetaost eller getost

  • 1/2 msk pinjenötter

  • 1 tomat hackad

  • salt och peppar

  • några droppar olivolja till formen


Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en portionsform med lite olivolja.

  2. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Rör i spenaten och smula ned osten. Salta och peppra.
  3. 
Häll blandningen i formen och grädda i ugnen tills blandningen stannat, cirka 10 till 12 minuter. Låt svalna lite och strö över den hackade tomaten och pinjenötter.