Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grekisk bulgursallad med halloumi

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Grillad halloumi och oliver på en bädd av bulgursallad, buffévänlig mat med härliga smaker från medelhavet. Recept ur “Buffé – pajer, plock och en smak av medelhavet” av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.

Ingredienser

12 bufféportioner
  • 5 dl bulgur
  • 2 + 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 1 ⁄2 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 pressad citron
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 250 g sugarsnaps
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl svarta oliver
  • 300 g halloumi
  • 1 ⁄2 kruka färsk oregano

Så här gör du

  1. Fräs bulgur under omrörning med 2 matskedar olivolja och tomatpuré på medelhög värme i 5 minuter.
  2. Tillsätt vatten och grönsaksfond och koka upp. Låt sedan sjuda på svag värme med locket halvt på tills vätskan avdunstat och bulguren är al dente, cirka 20 minuter. Pressa ner saften från citronen, krydda med flingsalt och peppar och rör om. Låt bulguren svalna.
  3. Skala och finstrimla rödlöken. Finhacka gurkan, strimla sugar snapsen och dela tomaterna. Blanda ner grönsakerna och oliverna i bulguren och lägg salladen på ett fat.
  4. Skiva och grilla halloumin och lägg ovanpå salladen. Ringla över resten av olivoljan och toppa med färsk oregano.