Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grekisk bondsallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Grekisk mat är känt över hela världen, och kanske framför allt den grekiska “bondsalladen”. I det grekiska köket så serveras den som ett tillbehör till fisk, kyckling eller kött ( t.ex. färsbiffar/biftekia, som ni ser i fotot) – med en bit bröd på sidan om.

Läs mer tips om grekisk mat på min blogg http://100kitchenstories.se under kategorin “Paulina’s Greek Kitchen Stories”.

Ingredienser

1 sallad
  • 2 stora bifftomater
  • ½ grön paprika
  • 1 mellan röd lök
  • antingen gröna eller svarta kalamata oliver
  • torkad oregano och/eller färsk persilja
  • Minst 150 gr Fetaost (viktigt - INTE salladsost)
  • Några msk kapris
  • Rikligt med olivolja
  • Rödvinsvinäger
  • Flingsalt
  • + Gurka om du vill

Så här gör du

  1. Skär dina tomater, gurka och paprika i mellanstora bitar.
  2. Skiva löken i runda ringar, och skär dem möjligtvis ytterligare en gång på mitten om de är stora, och lägg över de på resterande grönsaker.
  3. Tillsätt oliver, fetaost (antingen i en enda stor bit i mitten eller som små bitar jag gjort) samt kapris.
  4. Ringla över rikligt med olivolja, vinäger, samt strö över flingsalt, persilja och oregano.