Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Green bowl

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Grönt och gott! Fyll skålen med avokado, blomkål, sockerärtor och zucchini som vänts i pesto. Toppa med koriander och lite flingsalt.

Ingredienser

4 portioner

Pesto

  • 1 kruka thaibasilika eller vanlig basilika, spar några blad till garnering
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk riven parmesanost

Green bowl

  • ½ grön blomkål
  • 1 zucchini
  • 200 g sockerärter
  • 2 avokado
  • bananblad
  • 2 salladslök
  • 1 grön eller vit rättika
  • koriander
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Pesto: Mixa basilikan och vitlöken. Tillsätt pinjenötter och mixa hastigt. Droppa i oljan och vänd i parmesanosten.
  2. Green bowl: Dela blomkålen i små buketter och koka i lättsaltat vatten i cirka 4-5 minuter, häll av vattnet.
  3. Svarva zucchinin eller skär zucchinin i tunna strimlor.
  4. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sockerärterna och koka i några minuter. Lyft upp dem med en hålslev och lägg i zucchinin, koka upp och häll av vattnet. Vänd zucchinin i peston.
  5. Servering: Skala och skär avokadon i tunna skivor och forma till avokadorosor. Lägg bananblad i botten på portionsskålar, lägg i grönsakerna i grupper i skålarna. Strimla salladslöken och strö över. Skär rättikan i tunna skivor och lägg i skålarna. Lägg på avokadorosorna och garnera med basilikablad och koriander. Strö över flingsalt.