Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gravad lax med vattenmelon och feta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Det söta melonen smakar bra med gravad lax. Tänk på att absolut inte slänga korianderstjälkarna, där sitter smaken!

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g vattenmelon
  • 150 g sugar snaps
  • 1 st fänkål
  • 2 st salladslökar
  • 10 st koriander, kvistar
  • 2 st röda chilifrukter, urkärnade
  • 1 dl cashewnötter, rostade
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 200 g fetaost

Så här gör du

  1. Gnid in laxen med salt, socker och peppar. Här är det viktigt med rätt mängd. Lägg fisken på ett fat med plastfilm över och grava under natten. Skär snygga skivor före servering.
  2. Skär melonen i tärningar. Halvera sugar snaps. Skiva fänkål, salladslök, koriander och chili.
  3. Blanda alla grönsaker med cashewnötter, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp och smula över fetaosten.