Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerat potatismos med Bergader Edelpilz

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 nypa salt
  • 250 ml mjölk
  • 2 msk smör (eller valnöts- eller safflorolja)
  • 1 nypa mald muskotnöt
  • 1 st äggvita
  • 250 g blancherande spenatblad
  • 50 g kokt skinka
  • 150 g Bergader Edelpilz

Så här gör du

  1. Koka den tvättade potatisen i saltat vatten tills att den är mjuk. Skala och mosa den, t.ex. med potatispress. Värm upp mjölken och rör i den i den mosade potatisen. Tillsätt smör och krydda med salt och muskot. Vispa äggvitan till ett tjockt skum med en nypa salt och vänd ner under den mosade potatisen.
  2. Krama ur överflödigt vatten ur spenatbladen och hacka den fint. Skär skinkan i små fyrkanter, smula sönder Bergader Edelpilz.
  3. Fördela litet smör i botten av fatet (15x30 cm). Placera hälften av den mosade potatisen i botten, sprid över spenat, skinka och 120 g av osten, och täck med den andra hälften av potatismoset. Strö över resten av osten.
  4. Grädda vid 180°C i ca 30 minuter i den varma ugnen på det nedersta gallret.