Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerade lammfärsbiffar med linssallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ostgratinerade färsbiffar blir extra festliga med getost. Här är också ett recept på linssallad som passar fint till lammfärsbiffar men det är också gott med klyftpotatis och ugnsbakade tomater till.

Ingredienser

4 person(er)

Biffar

  • 500 g lammfärs
  • 1 st lök, liten
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st ägggulor
  • smör till stekning
  • 4 st chèvre, skivor
  • 4 st chèvre, skivor(150-200g)
  • 1 msk flytande honung

Linssallad

  • 400 g röda linser, på burk
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st schalottenlök, hackade
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • soltorkade tomater, hackade, 3/4 dl
  • citrosaft, av en halv citron
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 dl svarta oliver
  • flingsalt
  • nymalen peppar

Så här gör du

  1. Biffar: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Blanda färs, lök, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Rör ner äggulorna, en i taget.
  2. Forma färsen till fyra biffar. Bryn dem runtom i smör, cirka 5 minuter på varje sida.
  3. Flytta över biffarna på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnsfast form. Lägg en skiva chèvre på varje och ringla honung över. Gratinera i övre delen av ugnen, cirka 8 minuter.
  4. Linssallad: Skölj linserna och låt dem rinna av. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet.
  5. Blanda linser, chili, lök, vitlök, tomater, citron, olivolja, persilja och oliver. Smaka av med salt och peppar.