Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerade havskräftor med kryddigt chilitäcke

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Gratinerade havskräftor med kryddigt chilitäcke
Wolfgang Kleinschmidt

Festligt med smak av havet, ackompanjerat med chili och parmesan

Ingredienser

4 portioner
  • 4-6 kokta havskräftor
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1/2 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • finrivet skal av 1/2 välborstad citron
  • 4 msk brödsmulor, till exempel av baguette
  • salt och peppar
  • olivolja
  • cirka 25 g parmesan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grill 250 grader.
  2. Dela havskräftorna på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda vitlök, chili, persilja, citronskal och brödsmulor i en skål. Salta och peppra.
  4. Fördela blandningen i skaldjuren. Droppa över oljan. Riv över osten.
  5. Gratinera i mitten av ugnen tills kräftorna är genomvarma och täckena har fått lite färg och blivit genomvarma, cirka 3 minuter.
Du kanske även gillar