Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerade fläskkarré med gräddig pesto- och tomatsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En härlig blandning av kött och grönsaker! Innehåller 656kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskkarré
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400g
  • 1/2 dl grön pesto
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 grön squash
  • 2 dl riven ost
  • 100 g blandad sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Strö på asalt och peppar på karréskivorna. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrén på bägge sidor några minuter. Lägg karrén i en ugnsfast form.
  2. Strimla lök och finhacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut. Tillsätt krossade tomater, pesto, grädde och kryddor och låt koka ihop i 10 minuter. Häll såsen över karrén.
  3. Skiva squash och lägg över och toppa med riven ost. Gratinera 20 minuter i ugnen. Servera med liten sallad.