Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad lammfärsgratäng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Underbar comfort food som tar lite tid men som får alla att jubla.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lammfärs
  • 0,5 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk Soltorkade tomater creme
  • 3 dl vatten
  • 1 dl röd vin
  • 1 msk timjan och rosmarin
  • 2 msk tapenad
  • 1 st köttbuljong
  • buffelmozzarella, 125 g
  • 1,5 dl fint riven parmesanost
  • 400 g pasta
  • salt och peppar
  • 4 st tomater

Så här gör du

  1. Bryn lammfärs i olivolja tills den är genomstekt. Lägg i lök, vitlök och soltorkade tomater-creme och fräs ytterligare någon minut. Häll i vatten, buljongtärning, timjan och rosmarin. Låt småputtra ca 20 minuter. Tillsätt tapenade, smaka av med salt och peppar.Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Varva pasta och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Hacka och fördela tomaterna på gratängen. Toppa med mozzarella och parmesanost. Gratinera i övre delen av ugnen 5-10 min.