Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad Carbonara

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En variant på Carbonara som ger den en ny dimension! På med massa ost och bränn av på grillen eller i ugnen, godast blir på grillen så röken sätter smak men ugnen funkar lika bra den! Grymt gott blir det iaf!

Ingredienser

2 portion
  • Pasta enligt anvisning på paketet
  • 250 g pancetta eller sidfläsk
  • 2 st Ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl Parmesan
  • 1,5 dl prästost eller liknande
  • nymalen svartpeppar
  • 1 st liten gullök
  • 1 kruka persilja

Så här gör du

  1. Tänd grillen eller sätt på ugnen på 200 grader
  2. Koka pastan 2/3 av anvisad tid.
  3. Tärna pancettan och hacka löken fint. Stek pancettan utan fett i en stekpanna. När pancettan är krispig tillsätter du löken och låter den bli mjuk på låg värme.
  4. Knäck ägg i en bunke. Blanda i grädde och 2/3 av den rivna osten. Finhacka lite persilja och blanda i smeten. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll pastan i stekpannan med pancettan och löken och blanda runt. Häll på äggsmeten och blanda runt över svag värme tills det blir en krämig konsistens.
  6. Häll upp allt i en ugnssäker form och toppa med ost. Grilla eller gratinera i ugn på 200 grader i ca 10 min. Avsluta gärna med grillvärme för att få mer färg. Servera med äggula och svartpeppar.