Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grahams-tekakor utan jäst

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Smarriga te-kakor som är både lätta och snabba att göra.

Ingredienser

8 stycken
  • 5 dl Vetemjöl
  • 1,5 dl Grahamsmjöl
  • 1 msk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 100 g Smör, rumsvarmt
  • 3 dl Mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
  3. Dela degen i ca 8 bitar.
  4. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, 1–1 ½ cm tunna.
  5. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Nagga degrundlarna med en gaffel.
  7. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.