Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gräddkokt brysselkål, spenat, grillad sötpotatis och fetaostsmul

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Om en vill göra denna rätt vegansk i stället för vegetarisk så är det enkelt att bara byta ut mejerigrädde mot havregrädde och hoppa över fetaosten. För dem som äter feta kan en smakfest utlovas! Perfekt alternativ till t ex lammstek på påskbuffén.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g brysselkål
  • 200 g bladspenat
  • 2 dl grädde/havregrädde
  • 2 sötpotatisar
  • 200 g fetaost
  • 1 röd paprika
  • en kvist timjan
  • olivolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Ansa och skär brysselkålen i halvor. Koka i grädde på svag värme i grädde i ca 15 minuter. Rör sedan ner spenaten och smaka av med salt och peppar.
  2. Tvätta och skär sötpotatisen i en centimeter tjocka skivor. Stek dem långsamt på svag värme i grillpanna med en droppe olivolja. Här handlar det om att få dem mjuka innan de bränner. Krydda skivorna med salt och peppar.
  3. Tärna den röda paprikan.
  4. Servera den mjuka, gräddkokta kålen och spenaten med fina grillade skivor av sötpotatis.
  5. Smula osten över alltsammans och toppa med tärnad röd paprika och en timjankvist.