Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gräddig kycklinggryta med blomkål och gremolata

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Gräddig kycklinggryta med blomkål och gremolata
Hans Desser

LCHF. Jag brukar kombinera en krämig gryta med en fräschare grönsaksrätt. Har jag en mindre fet gryta gör jag i stället en krämigare grönsaksrätt.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 2 grillade paprikor på burk
  • 2 dl crème fraiche alternativt kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, saften och skalet
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i smör eller kokosfett. Skär paprikorna i bitar.
  2. Blanda ner crème fraiche och paprikabitarna i stekpannan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär blomkålen i buketter. Koka lätt och häll sedan av vattnet.
  4. Mixa persiljan med citronskal, pressad citron och olivolja. Riv ner vitlök och smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda persiljemixen med blomkålen och servera tillsammans med kycklinggrytan och gärna en citronklyfta.
Du kanske även gillar